10 Kasım 2008

10 Kasım 2008


10 Kasım 1938 - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sabah saat 9:05'te Dolmabahçe Sarayı'nda, 57 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Türkiye'de ulusal yas ilan edildi.

Kaynak: Vikipedi

10 Kasım 2008 – Sabah saat 09:05. Levent Yapı Kredi Plaza’ların önündeyim.
Klaksonlar çalmaya başlar. Herkes kontağı kapatıp aracından iner. Yayalar durur. Bir dakikalık saygı duruşu başlar.

Türkiye’de, İstanbul’da bir dakikalığına hayat durur.

Bir kızımız var.

Gözümüzden sakındığımız, iyi bir gelecek vaadedebilmek amacıyla dişimizle, tırnağımızla, uyukusuz gecelerce, bir gülüşüne içimiz gidercesine, bir damla göz yaşına içimiz burkulurcasına…. Esirgediğimiz, kolladığımız.

Nasıl bir gelecek vaadedebiliyoruz ona? Sosyal devlet mi? Demokratik devlet mi? Hukuk devleti mi?

Mafyaların, tetikçilerin, iç hesaplaşmaların, rant peşinde koşan siyasetçi bozmalarının olmadığı, kardeşlerden birinin dağda terör örgütünde eğitim gördüğü, diğerinin anlı şanlı vatani görevini yaptığı – kardeş kavgalarının olmadığı; çağdaş, sosyal, adil, eşitlikçi…

Biz bir tane doğururken; beşer onar üreyen, kadına kuluçka makinasından daha fazla anlam yüklemeyen zihniyetler mi yönetecek benim kızımın jenarasyonunu?

Bir dakikalık saygı duruşunda bunları düşündüm. Yine gözlerim doldu, yine sokak ortasında ağlayamamaktan burnum sızladı.

Annelik mi beni böyle yaptı? Eskiden önemsiz miydi, yoksa toplumda kutuplaşmalar oldukça mı önem kazandı?

Bilmiyorum.

Bildiğim; yaşanılası, kavgaların olmadığı bir Türkiye bırakmak isteğim.

3 yorum:

bernacan 11 Kasım 2008 10:27  

Durdu mu hayat sahiden? 09:05te ben de Yapı Kredinin karşısında, Kanyon'un yan girişinin oradayım. Bir ilkokulun yanındaki binada. 1 dakikalık değil, bir saniyelik bile bir "saygı" göstergesi yok burada. Gerçekten bu kadar farklı mı yolun o yakasıyla bu yakası? Umarım öyledir ve ben hep bu yakayı gördüğümden bu kadar umutsuzumdur. Umarım, burnundaki sızı hep var olur, insan olduğunun bir yüreğin olduğunun göstergesi çünkü o. Sevgiler..

wlnmetk 25 Kasım 2008 20:28  

, [url=http://tkrjkepimdqr.com/]tkrjkepimdqr[/url], [link=http://bgztvkguufnl.com/]bgztvkguufnl[/link], http://vbfijbcxfogj.com/

vqjfvsgf 27 Kasım 2008 22:57  

, [url=http://jzlmsybkihoa.com/]jzlmsybkihoa[/url], [link=http://pdckflumdsrb.com/]pdckflumdsrb[/link], http://bvuouwhbjdpq.com/

Yorum Gönder