Bezelye nasıl yenir / yedirilir?

20 Kasım 2008

Mamalardan kurtulup normal gıdalara geçtiğimizden beri yediremediğim bazı yemekler var; misal bezelye.

Geçen akşam da özene bezene bir sefer daha deneyeyim, belki yer umuduyla pişirdiğim bezelyenin yüzüne bakılmayınca vazgeçmek üzereydim ki... Son bir şans daha vermek istedim. Tabağı aldım elime.

Anne: “Lâl’cim bu küçük yeşil topları görüyor musun? Hani senin de var ya, goool yapıyoruz. Bunlarla da goool yapalım mı?
Lâl: oydi (o değil)
Anne: O annecim, ama bunlar çok küçük. Ayakla oynanmaz o yüzden. Bunlar senin ağzının içine girecek, sonra goool diye bağıracağız, tamam mı?
Lâl: ı ıııııhhh
Anne: Bak deneyelim, tek tek topları ağzına uçurucam. Sen kocamam aç tamam mı?
Lâl: ??!!!
Anne: aç aç aaaaaç kocamaaaan.
Lâl: gooooool
Anne: evet işte böyle. Gördün mü nasıl goool oldu, bravo sana.
Lâl: akkkkıı – alkışlama hareketiyle (alkış)

Bir tabak dolusu bezelye tek-tek yedirmek suretiyle bitirildi, yaklaşık 1 saat sürdü. Şimdi düşünüyorum acaba gerçek topu da yemeye kalkışır mı? : )

6 yorum:

eLİF 20 Kasım 2008 19:30  

Denemeye değer :)

Kanka Ela'nın annesi Selda.,  21 Kasım 2008 16:55  

Gökşencim, Ela bezelyeye bayılıyor.biliyorsun size son gelişimizde"Ela bak..Lal balık yiyor hadi sende ye" dediğimde balığın yarısını oturup yemişti.o gün bugün balık yiyelim diye kendi istiyor. birbirlerinden çok etkileniyorlar..bence bu seferde bizde bir bezelye partisi yapalım:))bizde herhafta mutlaka pişiyor..bekliyoruz..

Gökşen 21 Kasım 2008 17:07  

Selda'cım, çok sevindim Ela'nın balık yemesine, süper haber. Bezelye partisine çok güldüm, şu halimize bak, partiler format değiştirdi : )) ama her partiyi yaparız biz kuzucuklar için : )

Gülfer 21 Kasım 2008 18:13  

Gökşen harika bir yöntem bulmuşsun! Tebrikler. Biraz uzun sürmesi dışında işe yaramış :-) Afiyet olsun.

Gülfer

hvkkkaylwx 27 Kasım 2008 22:57  

, [url=http://wkutnwrifsti.com/]wkutnwrifsti[/url], [link=http://nntwnnegyjpd.com/]nntwnnegyjpd[/link], http://hrwvpjecuxad.com/

jgiyzi 16 Aralık 2009 20:47  

, [url=http://teasliechtwf.com/]teasliechtwf[/url], [link=http://mozaqcneyknv.com/]mozaqcneyknv[/link], http://bniphmtutvuu.com/

Yorum Gönder