Nedir yani?

1 Aralık 2008

Bir umutsuzluk, bir isteksizlik halidir gidiyor. Sadece ve sadece ve yoğun bir biçimde işlerime gömülmek istediğim günler yaşıyorum.

Ne uzun zamandır gitmek istediğim fotoğraf kursu, ne bu akşam çok izlemek istediğim filme gidiyor olmam, ne güneşli bir İstanbul gününde Sultanahmet’te geçirilen çekim dersleri, ne bayramda yapacağımız küçük kaçamak, ne o, ne bu. Yazmak istemiyorum, fotoğraflamak istemiyorum.

Koyun gibi hissediyorum kendimi, kim ne derse itiraz etmeden yapacak kıvamdayım. Lâl’in evdeki cıvıltısı bile kesmiyor bazı günler. Aksine yoruyor bile diyebilirim. Yorulduğum için suçlu hissediyorum. Suçlu hissedince kendime küsüyorum. Kendime küsünce kendimle iletişim kuramıyorum. Kendimle iletişim kuramayınca sorunlarıma çözüm bulamıyorum. Böylece sonsuz döngü gidiyor.

Nedir yani?

Şimdi dikkat ettim de yazının kategori adı bile tuhaf. Halet-i ruhiye ne ki? Ruhiye nasıl bir şey? Peh!

5 yorum:

bernacan 2 Aralık 2008 12:56  

Bu sonbahar herkeste mi aynı etkiyi yaptı yaa.. Nedendir herkeste bir depresyon hali? Ruhlarımız sancılanıyor, sancılanan ruhlardan kim bilir ne güzellikler doğacak? Sonbaharda, yapraklar dökülürken, aslında yıl boyunca biriktirdikleri tüm artıkları atarlarmış dışarı. Belki bizler de yıl boyunca biriktirip biriktirip, şimdi atıyoruzdur ruhumuzda birikenleri. Ama bilmek lazım ki, bu yapraklar dökülür dökülmez, rahatlayacağız. İlkbaharın taze yapraklarını sürecek özü içimizde saklıyoruz çünkü halen.. Şu kar bir yağsın da, tüm biriktirdiklerimizi örterek.. Şu kış bir geçsin de. Mevsim bir dönsün de. Çiçeklensek yeniden..

Gökşen 2 Aralık 2008 13:09  

Berna, İyimser tarafından bakmışsın, umarım dediğin gibi sancılardan sonra güzellikler doğacaktır. Kelimeler, gülümsemeler eski tadına dönecektir. Yalnız olmadığımı bilmek bile iyi geldi şimdiden : )

elif 3 Aralık 2008 23:51  

Suçlu hissetmemeliyiz diye anlatıyorum kendime , ama olmuyor... Havalardan mıdır nedir bilmiyorum ki Gökşen... Atıvermek lazım tez vakit bu hali, ha gayret, hep beraber...

jvkqwn 12 Ocak 2009 23:08  

, [url=http://uzgpqdhwqkkj.com/]uzgpqdhwqkkj[/url], [link=http://hherbawdcosc.com/]hherbawdcosc[/link], http://huttbslgoxjr.com/

ldutslgvc 14 Ocak 2009 21:03  

, [url=http://pkfcrtuiccge.com/]pkfcrtuiccge[/url], [link=http://xhqesgtdbyej.com/]xhqesgtdbyej[/link], http://snjdmxxmyjhh.com/

Yorum Gönder